Kittenbeleid

Onze kittens groeien op in de huiskamer tussen andere katten en mensen. Zij zijn gedurende de periode dat ze hier verblijven een onderdeel van het gezin en maken in die periode kennis met huiselijke zaken, zoals de stofzuiger, bezoek en andere dagelijkse dingen. Mede hierdoor hoop ik dat zij opgroeien tot stabiele, lieve en sociale katten.

De kittens mogen in principe rond de leeftijd van 14 weken verhuizen naar hun nieuwe baasjes. Ze zijn dan volledig ingeënt, meermalen ontwormd, ontvlooid, gechipt en gecastreerd/gesteriliseerd. De kittens worden door de dierenarts onderzocht op hun algehele gezondheid. Witte kittens worden daarnaast getest op doofheid door middel van een BAER-test. Ouderdieren van kittens die bij ons geboren worden, worden bovendien middels echografie onderzocht op HCM en PKD, en via bloedonderzoek op Fiv/Felv.

Bij de verhuizing krijgen de kittens het volgende mee:

Wij vinden het erg leuk om na de verhuizing op de hoogte te worden gehouden en foto’s te ontvangen.

Bij de verkoop van een kitten werken wij met een koopcontract, waarin alle afspraken tussen de fokker en de nieuwe eigenaar zijn opgenomen. In dit contract is onder meer opgenomen dat de kittens niet vrij buiten mogen worden gelaten. Een afgezette tuin, een kattenren of een afgezet balkon behoort wel tot de mogelijkheden.

Verkoop aan het buitenland is geen probleem, mits het kitten persoonlijk wordt opgehaald. Wij verkopen geen kittens via internet, een reservering gaat dan ook altijd vooraf aan een bezoek aan de cattery. Wij behouden ons te allen tijde het recht voor om een koop te weigeren zonder opgaaf van redenen.


Indien u interesse heeft in één van onze kittens, als u meer informatie wilt of indien u vrijblijvend wilt langskomen bij de cattery om kennis te komen maken, neem dan contact met ons op. 


Navigation

News